Detta är ett lite annorlunda sätt att tillaga en fläskfilé, helt klart värt att pröva. Köttet blir saftigt och smakrikt. Dock får det ingen som helst grillyta då lindningen av bacon skyddar den helt och hållet. Serveras förslagsvis med en krämig pepparsås och t.ex. krossad grillad potatis.
Gör rolladen
Fläta bacon
Nu är förberedelserna klara. Antingen grillar du den nu indirekt eller så kör du in den på ett galler i ugnen på 175 grader en stund. Kör den tills innertemperaturen är ca 40 grader.
När temperaturen är nådd lägger du den på en medelhet grill på direkt värme och låter den få en fin färg runt om. Du vill att baconen ska bli knapriga och goda.
Ta av den från grillen vid en innertemperatur på strax över 55 - 60 grader. Försök mäta i köttet så du inte hamnar i ostsmeten. Rulla in den i folie och låt vila en stund. Den kommer efterbaka sig till 65 grader.
Skär upp i skivor och servera direkt.
Det är svårt att ange källor när man pratar om mat, tycke och smak. Vi har försökt dammsuga nätet efter de bästa tipsen för att grilla och försökt sammanställa det, provlagat och experimenterat. Om du har fler tips som vi borde skriva ut så tveka inte att höra av dig!
Hälsningar
Nygrillat.nu