Potatis är underbart för man kan göra så otroligt mycket gott och kreativt med dem. Något som blir vanligare men ändå inte är välkänt ännu är krossad potatis. Det blir verkligen gott för det kombinerar det mjuka i bakad potatis med det krispiga hos pommes frites, skulle man kunna säga.
Ingredienser
- Potatis (gärna färskpotatis)
- Kryddor (vitlök, rosmarin, timjan, chili, salt, peppar eller något annat du gillar)
- Smör
- Riven ost (eventuellt)
Gör så här
- Tvätta potatisen men behåll skalet på
- Koka den lätt. Behöver inte vara helt färdigkokad för den ska tillagas mer.
- Slunga den snabbt i lite olja och örterna.
- Rosta nu den kokta potatisen antingen i en ugnsplåt, på grillen eller i en stekpanna. Grillen är så klart roligast.
- Kör tills skalet fått en fin färg. Var inte rädd för lite nästan svarta fläckar här och var.
- Ta nu en sked och tryck till lite lätt så skalet spricker och det bildas en trasig yta på varje potatis. De utstickande trasiga ytorna kommer snart bli krispiga.
- Lägg en liten klick smör på varje potatis (eller pensla med smält smör om du har bråttom) och salta väl.
- Vill du lyxa till det så riv valfri ost över.
- Kör nu in i ugnen igen eller grilla på indirekt värme tills osten smällt, trasorna blivit krispiga och konsistensen i mitten är som en vällagad bakpotatis.
Var kommer informationen ovan ifrån?
Det är svårt att ange källor när man pratar om mat, tycke och smak. Vi har försökt dammsuga nätet efter de bästa tipsen för att grilla och försökt sammanställa det, provlagat och experimenterat. Om du har fler tips som vi borde skriva ut så tveka inte att höra av dig!
Hälsningar
Nygrillat.nu